5 Platform Online Untuk Beli Face Mask 3 Layers Dengan Harga Murah

Dalam wabak coronavirus atau covid 19 ini, ramai yang mencari 'face mask' atau topeng muka atau ada juga dipanggil penutup hidung dan mulut untuk kegunaan semasa berada di luar rumah. Jika sebelum wabak ini melanda dunia, sekotak 'face mask 3 layers' (50 keping) ini boleh dapat harga dalam rm20 sekotak. Kalau ada promosi, harganya kurang sehingga rm12 sekotak. Tetapi harga tu dah jadi macam mimpi atau kenangan untuk dapatkannya. Ketika awal-awal wabak coronavirus ini melanda, jualan face mask ini sangat laku dan ramai mula mencarinya. Disebabkan demikian, harganya telah naik mendadak sehingga RM100 lebih sekotak (50 keping). Ramai penjual yang mengambil kesempatan menjual harga terlalu mahal atas sebab permintaan yang tinggi.

Justeru itu, kerajaan pada peringkat awal telah mengambil langkah awal dengan menetapkan harga siling untuk sekeping 'face mask 3 layers' dengan harga RM2 sekeping dalam mengawal harganya.

Selepas beberapa hari, kerajaan menurunkan harga siling sekeping 'face mask 3 layers'  kepada harga rm1.50 untuk sekeping supaya rakyat tidak rasa terbeban untuk mendapatkan face mask ini. Kini harga silingnya diturunkan lagi sehingga rm1 sekeping dalam usaha kerajaan untuk mengurangkan beban rakyat.

Sekarang ini, terdapat banyak platform online untuk anda dapatkan face mask ini dan anda boleh dapatkan harga kurang daripada harga siling tadi. Antaranya seperti tersenarai di bawah ini


1) ShopeeGambar di atas merupakan salah satu seller di Shopee yang telah menjual lebih 100 ribu kotak face mask. Dengan rating yang bagus dan harga yang masih lagi mampu milik, anda boleh terus beli dari penjual ni di Shopee. Mempunyai 'ready stock' yang masih lagi banyak dan juga ada pelbagai pilihan samaada untuk dewasa dan juga untuk kanak-kanak.

Memang disarankan untuk anda membeli facemask di shopee store kedai ini kerana mempunyai pilihan terutama jika anda lihat pilihan untuk facemask kanak-kanak, anda akan lihat pelbagai warna dan corak yang semestinya akan menarik minat anak anda untuk memakainya semasa berada di luar rumah.

Bagi anda yang ingin mendapatkannya, boleh beli melalui link ini --> Beli di Shopee
ataupun klik saja pada gambar di atas.

Untuk anda yang pertama kali beli barang melalui shopee, boleh guna kod ini semasa check out 'INNAZ223' untuk mendapatkan diskaun sebanyak RM8.


2) Lazada


Untuk produk di atas merupakan seller yang mendapat antara jualan tertinggi untuk face mask di Lazada. Barang juga sudah tersedia di Malaysia. Anda hanya perlu order dan seller akan hantar face mask yang di order secepat yang mungkin. Harga juga masih lagi mampu milik dan shipping fee adalah percuma pada masa ini.

Bagi anda yang ingin mendapatkannya, boleh beli melalui link ini --> Beli di Lazada
ataupun klik saja pada gambar di atas.


3) EzbuySatu lagi platform yang perlu anda 'consider' untuk membeli face mask ini ialah di ezbuy.my.
Ketika posting ini ditulis, harga untuk 50 keping 'face mask 3 layers' hanya rm17.68 sahaja. Jadi dapatkan sekarang sebelum ianya kehabisan.

Bagi anda yang ingin mendapatkannya, boleh beli melalui link ini --> Beli di Ezbuy
ataupun klik saja pada gambar di atas.


4) PG MallPG Mall juga adalah salah satu lagi platform online yang anda boleh dapatkan face mask ini.
Terdapat banyak juga seller yang menjual dalam platform ini dengan pelbagai jenis mask.

Bagi anda yang ingin mendapatkannya, boleh beli melalui link ini --> Beli di PG Mall
ataupun klik saja pada gambar di atas.


5) Mr DIY

mrdiy facemask

Mr DIY juga tidak ketinggalan dalam menjual produk 'face mask 3 layers'. Dengan stok yang banyak anda boleh daptkannya di store Mr DIY yang terdekat dengan kediaman anda. Ataupun anda juga boleh beli melalui kedai online Mr DIY di mana shippingnya adalah percuma (tertakluk pada promosi).

Bagi anda yang ingin mendapatkannya, boleh beli melalui link ini --> Beli di Mr DIY Online
ataupun klik saja pada gambar di atas.


Dengan penjualan yang laris seperti pisang goreng panas menjadikan banyak gedung & farmasi yang menjual face mask 3 layers ini samada secara online ataupun offline.Pastikan anda semak & lihat profile 'seller' yang menjual di platform-platform online supaya tidak tertipu dengan produk. Seeloknya beli dari seller yang mempunyai rating yang tinggi dan produk 'face mask' nya yang telah terjual dengan banyak.

Kita berharap agar wabak covid19 dapat segera dibendung di seluruh dunia. Kita sama-sama berdoa agar kita terpelihara dan dijauhi dari wabak coronavirus ini.